27.6.06

Ο δεκάλογος του Ιουνίου

Από σήμερα και κάθε μήνα: το τοπ-τεν της ιδιοσυγκρασίας των τελευταίων εβδομάδων, κατευόδιο στο μήνα που φεύγει. Μια εκπομπή χωρίς ήχο, ένα κείμενο που ακούγεται -σαν παρτιτούρα.

- The Beatles (Daniel Johnston)
- Eric The Viking (Marble Valley)
- Graffiti (Throwing Muses)
- If Your Poison Gets You (Frank Black)
- You Only Call Me When You're Drunk (Ed Harcourt)
- Wide Open Road (The Triffids)
- Thin-Line Man (Giant Sand)
- Augusta, Angelica e Consolacao (Tom Ze)
- Paloma Negra (Lila Downs)
- Ο Μυστήριος (Μιχάλης Σιγανίδης)

Ετικέτες

25.6.06

Ένα όμορφο πρωινό Τετάρτης στην τράπεζα

- "Καλημέρα σας."
- "Καλημέρα σας."
- "Θα ήθελα να καταθέσω κάποια χρήματα στο λογαριασμό του ξαδερφού μου στην Αμερική. Βλέπετε, παντρεύεται κι αφού δεν μπορούμε να πάμε, ας βάλουμε τουλάχιστον κάτι για ένα δώρο."
- "Μάλιστα. Έχετε το νούμερο του λογαριασμού του;"
- "Βεβαίως."
- "Πόσα θέλετε να καταθέσετε;"
- "Διακόσια ευρώ. Έχω συμπληρώσει ήδη τη σχετική φόρμα."
- "Μάλιστα ... Λοιπόν, η κατάθεση θα σας κοστίσει τριάντα ευρώ."
- "Ορίστε; Τριάντα ευρώ; Από πού κι ως πού;"
- "Έχουμε και λέμε: τρία Ευρώ φόρος, τέσσερα Ευρώ κράτηση από την τράπεζά μας για παροχή υπηρεσιών, άλλα τρία Ευρώ κράτηση από την Αμερικάνικη τράπεζα και είκοσι ευρώ εισφορά PSISANOL."
- "PSISANOL; Και τι είναι αυτό το PSISANOL παρακαλώ;"
- "Pagkarion of Secret Intelligence Service Agents in the Name of Our Lord"
- "Ορίστε;"
- "Μα καλά, δεν διαβάζετε τα νέα; Δεν ακούσατε ότι χρόνια τώρα ένα σωρό πράκτορες ξημεροβραδιάζονται τσεκάροντας κάθε ευρώ που αλλάζει χέρι για το καλό σας, το καλό μας και την επί γης ειρήνη; Αν θέλετε να στείλετε λεφτά στον ξάδερφό σας, με γεια και με χαρά σας. Αλλά μη τα θέλετε κι όλα τζάμπα. Σκεφτείτε κι αυτούς τους ταλαίπωρους που τους φορτώνετε έναν ακόμα έλεγχο..."

Ετικέτες

23.6.06

Κούνα παραμάνα, κούνα...

"Περίπου όπως όταν το παιδί σου ζητάει αυτό που ζητάνε όλα τα παιδιά, δηλαδή αγάπη, κι εσύ αναρωτιέσαι τι να θέλει άραγε, αφού ούτε πεινάει ούτε διψάει ούτε κρυώνει· όμως το παιδί εξακολουθεί να κλαίει."
(Αρανίτσης, Ελευθεροτυπία, 28/05/06)

Τώρα που οι γονείς μένουν παιδιά για πάντα, ποιος θα διδάξει τους νέους γονείς πώς να νταντεύουν τα παιδιά τους; Μα η στατιστική, φυσικά, των επιστημονικών, πειραματικών μεθόδων. Έτσι μια καταπληκτική έρευνα, έρχεται να σώσει το γονιό από το δίλημμα μπροστά στο κλαίγον μωρό του: να το πάρω ή όχι στα χέρια μου; O μπιχεβιορισμός δεν πέθανε, έβαλε μόνο αλλιώς το εσώρουχό του: την εποχή της απόλυτης σχετικότητας οι έρευνες βγαίνουν όπως οι γυμνοσάλιαγκες μετά τη βροχή και χαράζουν τις κατευθύνσεις της υποδειγματικής ανατροφής. Την εποχή που ο θεσμός της οικογένειας έχει πάει περίπατο διαρκείας για να μαζέψει μεταπυρηνικά βλήτα, οι τεχνοκράτες γονείς αγοράζουν do-it-yourself βιβλία για να μάθουν τα κόλπα του οικογενειακού επαγγέλματος.

Διότι πλέον σημασία δεν έχει να πράξεις, αλλά να βρεις από πριν τη δικαιολογία που θα αποκλείσει τη πιθανότητα να έχεις κάνει λάθος πράξη. Άνω του 50%, αυτό είναι το κριτήριο κι όλα τα άλλα δεδομένα είναι λεπτομέρειες.

Ετικέτες

18.6.06

Ώρα για κόμικςΗEHE! -> ένα νέο περιοδικό κόμικς που καταπιάνεται με το πλήθος πρωκτικών παραδόξων που μας κληρονόμησαν τόσο ο Φρόυντ όσο και χρόνια γραμμικής ροής των ιστοριών.

Παραγγελίες και περισσότερες πληροφορίες στο hehecomix@yahoo.gr

Μην το χάσετε!

17.6.06

"Ο γνήσιος ποιητής πρέπει να βρει το 'μηχανάκι΄ του..."

O Τσαγκαρουσιάνος βγάζει από το αρχείο του κάποια αδημοσίευτα κομμάτια μιας παλιότερης συνέντευξης με τον Σαχτούρη. Μαθήματα (στ)οργής για την μειοψηφία της κοινωνίας - εκείνη για την οποία και μόνο φαίνονται σα να υπάρχουν οι ποιητές...

Ετικέτες

4.6.06

Tear us apart

Πόσες διασκευές υπάρχουν άραγε του love will tear us apart; (Και πόσες ακόμα στα μαγαζιά που χορεύτηκε, τραγουδήθηκε, υμνήθηκε ή διακωμωδήθηκε από τους απανταχού θαμώνες).

Όπως μου έδειξε πρόσφατα ένας καλός φίλος, δεν θα έπρεπε να φοβάμαι τόσο πολύ κάποιες διασκευές. Η απομυθοποίηση είναι μερικές φορές το λιγότερο κακό που μπορεί να τύχει σ' ένα τραγούδι.

Ετικέτες