25.4.06

Ανέκδοτο

Οι Βέλγοι Donkey Diesel έκαναν μήνυση στον Tom Waits γιατί μιμείται ασύστολα τον τραγουδιστή τους.

22.4.06

Λαμπρής φυλλομετρήματα

Διαβάστε το "μικρό κουτί μεγάλων εβδομάδων" του Λάμπρου Σκουζ στο τελευταίο Mic που κυκλοφορεί.

21.4.06

Τι να ψηφίζουν άραγε οι αγεωγράφητοι;

Το CNN ρώτησε κάποιους τυχαίους ανθρώπους να δείξουν στο χάρτη την επόμενη χώρα που πρέπει να βομβαρδιστεί από την Αμερική. Δείτε το βίντεο.

18.4.06

Η μικρή μας αγελάδα

Τις αγελάδες της Cow Parade τις έχω πετύχει σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις. Τόσο πολύ που κάποια στιγμή άρχισα να έχω παρανοϊκές ιδέες ότι με ακολουθούσαν. Σύντομα θα είναι και στην Αθήνα, να τις πετύχω κι εκεί λοιπόν, μη χάσω.

Όπου κι αν πάνε, ο Τύπος τις υποδέχεται με διθυράμβους. Και κάθε υπόνοια αισθητικής αμφιβολίας σκοτώνεται εν τη γενέσει με το άλοθι ότι "μέρος των εσόδων (πόσα;) πηγαίνει σε φιλανθρωπικούς σκοπούς". "Το τερπνόν μετά του ωφελίμου" λέει επ' αυτού η Ελευθεροτυπία σήμερα.

Στο μεταξύ έχει στηθεί ολόκληρη μια βιομηχανία πίσω από την κακόγουστη ποπ-αρτ ιδέα - πλήθος μεταμοντέρνων νοικοκυρών στολίζουν τα σαλόνια τους με αγελαδίτσες - "μα δεν έχουν πλάκα;" Τις βλέπω στις βιτρίνες, 40 και ευρώ η μία, και κανένα δεν πάει σε αγαθοεργίες, όλα στην τσέπη του Αμερικάνου εμπνευστή τους (άντε και κανά ψιχίο στον καλλιτέχνη που έβγαλε πάνω στη λευκή αγελάδα τα απωθημένα του).

Ε, όχι, δεν έχουν πλάκα, δεν είναι καθόλου όμορφες και σιγά σιγά θα έχω την παρανοϊκή ιδέα ότι είμαι η μόνη που βλέπω την ασχήμια τους, σαν το παιδάκι και τα ρούχα του αυτοκράτορα - αλλά από την ανάποδη. Γιατί εμφανέστατα οι παράγοντες κι όλες οι εφημερίδες στρώνουν βάγια για την έλευση των πολύχρωμων αγελάδων. Ο Δήμος δίνει άδεια για την ποπ-αρτ σβουνιά για να κρύψει ταχαμ δήθεν την ασχήμια τής πόλης.

Λες κι αν είναι όλα τόσο άσχημα όσο τα λένε, ότι οι ανούσιες αγελάδες θα μας κάνουν αίφνης να τα δούμε όλα "όμορφα". Μη χειρότερα...

Ετικέτες

16.4.06

B' μέρος

..στη "διαμάχη".

14.4.06

Ντοκιμαντέρ

Η ιστορία των Flaming Lips κυλάει απολαυστικά στο ραδιόφωνο του BBC σ' ένα ντοκιμαντέρ που είναι για να ακούγεται και να βλέπεται με κλειστά τα μάτια.

11.4.06

Μετα-φράσεις

Νέο 1: Στην Ελλάδα οι φιλόλογοι κι οι γνώστες έχουν σκύψει πάνω από τα γραπτά του Ροΐδη για να αποφανθούν αν οι μεταφορές τους στη Νέα Ελληνική είναι μέσα στα πλαίσια του επιτρεπτού.
Νέο 2: Στην Ολλανδία η Βίβλος κυκλοφόρησε μεταφρασμένη στη γλώσσα των SMS και σε συσκευασία τσέπης (κατανοητό αφού κόπηκαν τόσα γράμματα).
Το επόμενο βήμα είναι η απόδοση των απάντων του Ντοστογιέφσκι σε Ρέμπους για δύσκολους λύτες.

Ετικέτες

9.4.06

Coupland vs. Moz

Διαβάστε στη Guardian πώς ο Coupland μιλάει για το αναίτιο τού να μιλάει με τον Morrissey για το αναίτιο των συνεντεύξεων.

Ετικέτες

8.4.06