ΑΡΧΗ | ΙΣΤΟΡΙΚΑ | ΒΙΒΛΙΑ | ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
 Καλώς ήρθατε στο διαδικτυακό τόπο της Ανάληψης.
Η Ανάληψη (γνωστή επίσης και με το παλιό της όνομα Δερβέκιστα) βρίσκεται στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, στο σημείο συνάντησης τριών επαρχιών, του Μεσολογγίου, της Τριχωνίδας και της Ναυπακτίας. Διοικητικά ανήκει στο δήμο Θέρμου. Έχει πληθυσμό 1.074 μονίμων κατοίκων, σύμφωνα με την απογραφή του 1998.
Η Ανάληψη είναι χτισμένη στην καταπράσινη πλαγιά του ομώνυμου βουνού, σε υψόμετρο 700 μέτρων περίπου. Ατενίζοντας αμφιθεατρικά την μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας, την Τριχωνίδα, μπορεί να περηφανεύεται για τους πλούσιους ιστορικούς και λαογραφικούς θησαυρούς της και τις μαγευτικές τοποθεσίες της.
Πολλοί Αναληψιώτες δεύτερης και τρίτης γενιάς έχουν εγκατασταθεί στα αστικά κέντρα της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού - κυρίως των Ηνωμένων Πολιτειών. Μέσω συλλόγων αλλά και ιδιωτικών πρωτοβουλιών, στηρίζουν το χωριό τους με ξεχωριστή αφοσίωση. Το καλοκαίρι, όταν οι περισσότεροι βρίσκουν την ευκαιρία να ξεφύγουν από τα αστικά περιβάλλοντα, το επισκέπτονται ανελλιπώς. Αλλά και ο εσωτερικός τουρισμός αρχίζει σιγά σιγά να ανακαλύπτει τα κάλη της περιοχής.
Ο σκοπός της παρούσας ιστοσελίδας είναι να παρέχει πληροφορίες για την Ανάληψη και τις γύρω τοποθεσίες. Φιλοδοξία μας είναι να την πλουτίζουμε διαρκώς με νέες πληροφορίες και υπηρεσίες.
Θα θέλαμε επίσης να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τις δυνατότητες αλληλεπίδρασης που το Διαδίκτυο ως μέσο προσφέρει. Γι' αυτό σας προσκαλούμε να στείλετε οποιεσδήποτε παρατηρήσεις, απορίες, σχόλια ή συμμετοχές, χρησιμοποιώντας τη φόρμα επικοινωνίας.
 
 

Επικοινωνία | © 2005 - 2020 Nadia Poulou